+36 1 790 9900 | WhatsApp: +36 70 311 1094 | « Ügyfélszolgálat 900 - 1800 | Hírlevél »
 
   
  
 

Eseménynaptár

Fascia Release Manuális Terápia (gyakorlati blokk)
Szerda 02 November 2022, 09:00am - 06:00pm
Találatok : 237
által Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kapcsolat ☎️+36 1 790 9900, ☎️ +36 1 790 9911, ☎️+36 1 607 3219, ☎️+36 70 311 1094, ☎️+36 70 945 8877

Fascia Release Manuális Terápia (FRT)

Testünket behálózó fascia rendkívül rugalmas és elasztikus eleme a kötőszövetnek. Átöleli, becsomagolja a szerveket, formát képez, védelmet biztosít, tartást ad, idegek, erek, nyirokutak számára pályákat biztosít, vagyis jól adaptálódó hálózatot hoz létre testünkben. Fasciahálózat biztosítja, hogy a kívánt fizikai teljesítményt meg tudjuk valósítani.

Fascialáncok ma már nélkülözhetetlen részét képezik a terápiáknak. Ezek összekötik az egymásra épülő mozgásszegmentumokat ezzel pedig közvetítik is a patológiás elváltozásokat egyik testrészről a másikra. Mindez a fascia szövetének szerkezeti átalakulásával is jár, mely szintén szerteágazó lehet a rá ható erőknek megfelelően. Ezeket elemezni, majd megfelelő manuális technikával kezelni kell. Minden szerteágazó fájdalomképben jelentkezik majd a mindennapokban a fascialáncok változása. Ezeket is majd elemezni, majd megfelelő manuális technikával kezelni kell. Más-más tájanatómiai rétegek másképpen változnak át fasciálisan, amelynek összetétele, átalakulásának mértéke, milyensége határozza meg az alkalmazott manuális technikát és a sorrendet. Ehhez kapcsolódik a fájdalomkép és annak szubejktív megélése, amely befolyásolja a terápiás eredményeket, a javulás kimenetelét, amely meghatározza szintén az alkalmazható technikákat, manuális szöveti lazítási lehetőségeket.
Mindezeket egy kompetens terapeutának figyelembe kell vennie mind a mozgásszervi állapotfelmérésnél, mind pedig a kezelés során. Mindezekre megtanít a szakmai alapokra épülő, kizárólag előképzettséggel és kompetenciával rendelkező szakemberek részére indított, akkreditált Fascia Release Manuális Terápia tanfolyam.
 

Látva és nyomon követve a fascia kutatások eredményeit, valamint a fascia háló lazítását célzó eszközök tárházát, a gomba módon növekvő továbbképzéseket, amelyek sok esetben az eszközök használatára tanítják meg az érdeklődőket, mi úgy döntöttünk egy másik alternatívát kínálunk a hozzánk jelentkezők részére! Ezért képzésünk tananyagát 3 nagy területre osztottuk:

  • - Fasciatan - modern tudományos eredményeken alapuló szöveti analízis, terhelés hatására bekövetkező strukturális átalakulások (beleértve az immobilizációt is),
  • - Manuális fascia lazító terápia - felületes fascia hálótól a mély izompólyáig a képzésen elsajátíthatók azok a speciális manuális fogások, amelyekkel lágy, fájdalommentes lazítást lehet elérni a láncok lefutása mentén.
  • - Manuális terápia és fascia tools - Képzés résztvevői betekintést nyernek a fascia lazító eszközök helyes használatába, az eredményesség érdekében történő alkalmazási területekbe.
  • - Önkorrekciós gyakorlatok - SMR, azaz önkorrekció -, amely számtalan eszköz alkalmazásának lehetőségét mutatja be az érdeklődők számára. Az alkalmazható eszközök hatásának, anyagának elemzése a fascia elváltozások függvényében, egyénre szabottan, kontraindikációk figyelembe vételével egy kiemelt része az eszközös gyakorlati előadásoknak!

Továbbképzés elindításával célunk, hogy a magyar szakemberek is megismerjék a rohamosan fejlődő és a gyakorlatban rendkívüli hatékonysággal alkalmazható fasciaterápiát, annak alkalmazásával hatékonyabb rehabilitációs eredményeket tudjanak elérni.

Képzésről bővebb információ megtekintése érdekében kérjük, hogy klikkeljen tovább a "Megnézem" gombra!

FONTOS KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓ: Jelentkezés és a tanfolyami díj befizetése után nincs egyéb teendő, csak az Emailben küldött tájékoztatás szerint megkezdeni a képzést. Minden információt az írásos visszaigazolásban Email címére megküldünk. Ezen kívül a megadott képzési dátumot megelőző napon SMS-ben küldjük az emlékeztető információkat, hozzáférési tájékoztatókat és egyéb megjelenéssel, belépéssel, felhasználási adatokkal, a gyakorlat és elmélet megtanulásával, a tanfolyam megkezdésével kapcsolatos információkat.
Amennyiben nem tud elszabadulni a munkahelyről, van lehetőség egyéni tanrendben is az online tanulást lefolytatni. Ehhez kapcsolódó gyakorlatok rendszeresen indulnak. Ez is hónapról hónapra elérhetőségéből adódóan soron kívül egyéni tanrendben is igénybe vehető.

Hely PhysioVit Sport és Rehab Akadéia
PhysioVit Sport és Rehab Akadémián belül működő Physiovit Nemzetközi Oktatási- és Terápiaközpont a Kormányhivatal által nyilvántartott felnőttképzési tevékenységet végző intézmény. Ez az egészségügyi és sporttudományi végzettségű szakemberek számára indított tanfolyam az Országos Kórházi Főigazgatóság által minősített szakmai továbbképzés, amely minősített kreditpontokat ad azon egészségügyi szakemberek számára, akiknek végzettsége és kompetenciája a 9-es szakmához, azaz a Mozgásterápia és fizioterápia szakmacsoporthoz tartozó.
Top

Honlapunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa.
A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.